Happy cat LOGO WIT

Over mij

Katten als eerste liefde

Groot hart voor dieren

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik, Sylvia, als fervent kattenliefhebster zelf twee katten heb – nl. somali’s. Ze heten Sam en Sita en zijn mijn grote liefdes. Ik geef ze alle aandacht en zorg die ze verdienen, net zoals ik dat met de katten doe die bij HappyCat by Sylvia langskomen. 

Het welzijn van het dier staat bij mij steeds voorop. Ik stel je kat dan ook altijd op zijn of haar gemak en luister gericht naar je wensen als baasje. Welke verzorging je dier ook nodig heeft, ik kan een aangepast behandelingsplan opstellen en gericht hulp bieden. 

Katten- en vachtverzorging zijn mijn grote passies. Daarover schrijf ik geregeld een column in het magazine Ticked. Zo kan ik mijn kattenliefde én professionele kattenkennis met een breed publiek delen. Mijn hart voor dieren beperkt zich trouwens niet enkel tot katten. Ik loop bijvoorbeeld stage in een dierentuin om dieren te trainen en mijn expertise te verrijken.

Sylvia

Wollige workshops

Voor ik in Kattenpension Hilversum en als zelfstandig kattentrimster aan de slag ging, organiseerde ik vaak kattenworkshops. Zo leerde ik mensen originele kattenmanden vilten in prachtige kleuren, motieven en vormen of leerde ik hen armbreien. Als je graag eens een creatieve workshop volgt waarin katten centraal staan, raad ik je met plezier onderstaande sessies van lokale ondernemingen aan:

Vilten met Elsie le Coq

Samen met viltspecialiste Elsie le Coq kan je een leuke kattenmand vilten in een kleur en motief naar keuze. Het uiterlijk van de mand kan je zowel op je interieur als op je huisdier afstemmen. Geef bij voorkeur je wensen twee weken op voorhand door, zodat Elsie de geschikte wol kan bestellen. 

Tijdens de workshop leer je wol te plukken en neer te leggen. Met behulp van warm water en groene zeep wrijf je over losse wol om een basis voor het vilten te maken. Eens je de laatste lagen hebt neergelegd en je gekozen motief op de wol hebt aangebracht, begint het echte werk

Je rolt je mand alle kanten op en je kan zelf bepalen waar je de opening wil. Vervolgens spoel je de wol uit en creëer je extra stevigheid. Uiteindelijk zal je een prachtige mand verkrijgen waarin je kat zowel kan spelen als slapen

De workshop kost € 90,00 en omvat een heerlijke vegetarische lunch. Meld je gerust aan bij elsievilt@gmail.com als je interesse hebt.

Armbreien met Willeke & Sharon van Wollig

Met een grote bol lontwol maak je in deze workshop armbreien in ongeveer twee uur je eigen kattenmand. Onder leiding van de vrolijke dames Willeke en Sharon leer je de kneepjes van het vak. De dames organiseren hun workshop bij jou op locatie als je vijf gelijkgestemde kattenliefhebbers uitnodigt. Dan betaal je € 35,00 per persoon. Aanmelden kan via madebywollig@outlook.com.

Meer weten over mijn werkwijze?

Stuur me gerust een bericht voor meer informatie!